R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Zapečená cuketa s mletým hovězím masem

Zapečená cuketa s mletým hovězím masem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30 minut
Zapečená cuketa s mletým hovězím masem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30 minut
Ingredience
  • 400 g hovězího masa s nízkým podílem tuku
  • 5 menších cuket
  • 3 cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 8 rajčat
  • 100 g tvrdého sýru do 8% tuku
  • 4 vejce
  • 150 g nízkotučného řeckého jogurtu
  • sůl
  • červená mletá paprika
  • trošku olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na kapce oleje na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak. Cuketu nastrouháme na jemnějším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí šťávu a přecedíme ji. Rajčata nakrájíme na plátky a vajíčka v misce utřeme vidličkou spolu s jogurtem. Připravíme si formu na pečení, vymažeme ji kapkou oleje a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poklademe plátky rajčat, maso, vajíčko s jogurtem a nakonec druhou polovinu cukety. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.
Sdílet tento recept