Vepřové medailonky s hřibovým krémem
Ingredience
- Medailonky:
- 300 g vepřové panenky
- mořská sůl
- barevný pepř
- 1 lžička olivového oleje
- Hřibový krém:
- 1 cibule
- 300 g čerstvých hřibů
- 2 malé trojúhelníčky nízkotučného taveného sýru (do 8% tuku)
- 1 lžička olivového oleje
- sůl, pepř
- mletý kmín
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z očištěného a osušeného masa nakrájíme steaky, do kterých vetřeme nahrubo pomletý barevný pepř a necháme aspoň 2 hodiny odstát v chladu.
- Mezitím si uděláme hřibový krém. Cibuli nasekáme nadrobno, dáme do pánve na rozpálený olivový olej, necháme zpěnit, přidáme nakrájené hřiby a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme, pokmínujeme a přidáme trochu vody. Dusíme doměkka. Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme tavený sýr.
- Krém už je hotový, tak se teď můžeme věnovat steakům. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm steaky opečeme z každé strany 4-5 minut. Na pánvi osolíme. Hotové steaky necháme před podáváním chvíli odstát, aby se v nich uchovala šťáva.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.