Těstoviny bez mouky
Ingredience
- 1 nebo mozzarella light (125 g)
- 5 celých vajec
- 2 vrchovaté lžíce psyllia
- sůl
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Mozzarellu natrháme na kousky, přidáme vajíčka, psyllium a sůl. V mixéru vypracujeme do co nejhladšího těsta. 2 plechy si vyložíme pečícím papírem a vylijeme na každý polovinu těsta. Těsto rozetřeme na co nejtenčí vrstvu, (placky ještě nabudou). Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 7 minut. Po vytažení z trouby by měly být placky ne moc vysušené, aby byly ohebné, ale ani ne moc lepivé.
- Placky odstraníme z pečícího papíru, smotáme jako roládu a nakrájíme buď na tenké nudličky (jako špagety) nebo na širší nudle (jako tagliatelle), nebo si je můžeme nakrájet i na lasagne.
- Tyto těstoviny podáváme s jakoukoliv omáčkou, kterou si k nim připravíme (třeba boloňskou – recept můžeme použít z: www.dukanovadietabrno.cz/recipe/shirataki-testoviny-s-bolonskou-omackou).
- Takto připravené těstoviny můžeme uchovat v lednici i několik dnů, nebo je můžeme dát i do mrazáku na delší dobu. Před podáváním je jen ohřejeme v pánvi nebo mikrovlnné troubě.