R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Těstoviny bez mouky

Těstoviny bez mouky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 5minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
2porce 5minut
Doba vaření
10minut
Těstoviny bez mouky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 5minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
2porce 5minut
Doba vaření
10minut
Ingredience
  • 1 nebo mozzarella light (125 g)
  • 5 celých vajec
  • 2 vrchovaté lžíce psyllia
  • sůl
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Mozzarellu natrháme na kousky, přidáme vajíčka, psyllium a sůl. V mixéru vypracujeme do co nejhladšího těsta. 2 plechy si vyložíme pečícím papírem a vylijeme na každý polovinu těsta. Těsto rozetřeme na co nejtenčí vrstvu, (placky ještě nabudou). Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 7 minut. Po vytažení z trouby by měly být placky ne moc vysušené, aby byly ohebné, ale ani ne moc lepivé.
  2. Placky odstraníme z pečícího papíru, smotáme jako roládu a nakrájíme buď na tenké nudličky (jako špagety) nebo na širší nudle (jako tagliatelle), nebo si je můžeme nakrájet i na lasagne.
  3. Tyto těstoviny podáváme s jakoukoliv omáčkou, kterou si k nim připravíme (třeba boloňskou – recept můžeme použít z: www.dukanovadietabrno.cz/recipe/shirataki-testoviny-s-bolonskou-omackou).
  4. Takto připravené těstoviny můžeme uchovat v lednici i několik dnů, nebo je můžeme dát i do mrazáku na delší dobu. Před podáváním je jen ohřejeme v pánvi nebo mikrovlnné troubě.
Sdílet tento recept