Straciatella
Ingredience
- Těsto:
- 5 vajec
- práškové sladidlo dle chuti
- 1 lžíce sušeného nízkotučného mléka
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 3 lžíce horké vody
- 1 sáček kypřícího prášku
- Krém:
- 1 nízkotučný jogurt
- 1 nízkotučný tvaroh
- sladidlo podle chuti
- 10 g želatiny
- 4 čtverečky hořké čokolády
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- U vajec si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky se sladidlem vyšleháme do pěny, přimícháme sušené mléko, čokoládový pudink s horkou vodou a nakonec kypřící prášek. Potom opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do dortové formy s nepřilnavým povrchem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut.
- Mezitím si vyšleháme krém z jogurtu, tvarohu, sladidla a želatiny, kterou si rozpustíme v trošce horké vody. Do krému nakonec nastrouháme hořkou čokoládu na hrubém struhadle. Krémem zdobíme upečený korpus.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.