R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Špenátový quiche

Špenátový quiche
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
25-30minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
25-30minut
Špenátový quiche
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
25-30minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
25-30minut
Ingredience
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 1/2 šálku červené papriky nakrájené
  • 1 šálek květákových stonků nakrájených
  • 1/2 šálku cibule nakrájené
  • kapka oleje
  • sůl a pepř
  • 3 celá vejce
  • 2 vaječné bílky
  • 1/2 šálku nízkotučného mléka
  • 1-2 lžíce parmazánu (můžeme nahradit jiným nízkotučným sýrem, nejlépe tvarůžky 0,6% tuku)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Troubu předehřejeme cca. na 180°C.
  2. Na nepřilnavou pánev kápneme olej, po rozpálení přidáme cibulku, kterou zlehka osmahneme. Pak přidáme květák a papriku. Vše osmahneme, trošku podlijeme a dusíme asi 8 minut, dokud vše nezměkne. Pak přidáme špenát, přikryjeme a dusíme ještě asi 2 minuty, dokud se špenát nezavadne.
  3. V misce smícháme vejce, vaječné bílky, odstředěné mléko, sůl, pepř a parmazán. Přidáme trochu zchladlou špenátovou směs a vše nalijeme do kulaté zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut, dokud quiche nezezlátne.
  4. Podáváme teplé nebo studené.
Sdílet tento recept