Špenátový quiche
Ingredience
- 350 g čerstvého špenátu
- 1/2 šálku červené papriky nakrájené
- 1 šálek květákových stonků nakrájených
- 1/2 šálku cibule nakrájené
- kapka oleje
- sůl a pepř
- 3 celá vejce
- 2 vaječné bílky
- 1/2 šálku nízkotučného mléka
- 1-2 lžíce parmazánu (můžeme nahradit jiným nízkotučným sýrem, nejlépe tvarůžky 0,6% tuku)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Troubu předehřejeme cca. na 180°C.
- Na nepřilnavou pánev kápneme olej, po rozpálení přidáme cibulku, kterou zlehka osmahneme. Pak přidáme květák a papriku. Vše osmahneme, trošku podlijeme a dusíme asi 8 minut, dokud vše nezměkne. Pak přidáme špenát, přikryjeme a dusíme ještě asi 2 minuty, dokud se špenát nezavadne.
- V misce smícháme vejce, vaječné bílky, odstředěné mléko, sůl, pepř a parmazán. Přidáme trochu zchladlou špenátovou směs a vše nalijeme do kulaté zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut, dokud quiche nezezlátne.
- Podáváme teplé nebo studené.