R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Sluníčkové karbanátky

Sluníčkové karbanátky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4karbanátky 15minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
4karbanátky 15minut
Doba vaření
25minut
Sluníčkové karbanátky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4karbanátky 15minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
4karbanátky 15minut
Doba vaření
25minut
Ingredience
  • 300 g mletého masa (hovězí, krůtí, …)
  • 1 větší cibule
  • pár kapek olivového oleje
  • 1 lžíce ovesných otrub nebo strouhanky z dukanovského pečiva (od 2. fáze můžeme použít lupinovou nebo sójovou mouku)
  • 5 celých vajec
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka
Množství: karbanátky
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Nakrájíme si cibuli na kostičky a osmahneme na pár kapkách oleje (nebo i nasucho). Osmahnutou cibulku dáme do misky, přidáme mleté maso, jedno vajíčko, otruby (strouhanku nebo mouku), sůl, pepř a čerstvou petrželku. Vše promícháme a uděláme si z této směsi karbanátky. V každé karbanátku uděláme lžící prohlubeň, do které rozklepneme vajíčko. To osolíme, opepříme a posypeme ještě trošku petrželkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.
Sdílet tento recept