Segedínský guláš
Ingredience
- 1 cibule
- 1/2 kg kuřecích prsou
- 1/2 kg kysaného zelí
- 2 dcl nízkotučného mléka
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (podle potřeby)
- sůl
- mletý kmín
- mletá červená paprika
- 1 lžička olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na olej do hrnce. Až bude cibule růžová, přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, přidáme kmín a až se maso zatáhne, přisypeme mletou papriku. Krátce osmahneme a zalijeme vodou. Maso necháme dusit. Až je maso napůl měkké, přidáme propláchnuté kysané zelí a dusíme, dokud není zelí i maso měkké. Nakonec rozmícháme škrob v mléce, zalijeme tím maso a necháme povařit. Mícháme, aby se to nepřipálilo. Pokud je potřeba, můžeme ještě dochutit buď tou kyselou šťávou ze zelí, nebo pár kapkami sladidla, popř. solí.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.