Rýže z květáku
Ingredience
- 1 celý květák
- sůl a pepř
- případně olivový olej, cibule, šalotka nebo česnek
- koření nebo bylinky dle vlastní chuti
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, které dáme do mixéru a mixujeme, dokud nemá texturu rýže. Musíme ale dávat pozor, abychom to nerozmixovali příliš až na pastu.
- Rozmixovaný květák dáme do misky do mikrovlnné trouby a vaříme asi 3 minuty, dokud není měkká a nebude mít konzistenci jako rýže.
- Pokud nemáme nebo nechceme použít mikrovlnku, můžeme rozmixovaný květák opékat s 1 čajovou lžičkou olivového oleje po dobu 3-5 minut.
- Nakonec osolíme a opepříme. Můžeme také ochutit orestovanou cibulí, šalotkou nebo česnekem. Také můžeme přidat více chuti kořením dle vlastního výběru nebo čerstvé bylinky.