R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Rýže z květáku

Rýže z květáku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
6porcí 10minut
Doba vaření
3-5minut
Porce Doba přípravy
6porcí 10minut
Doba vaření
3-5minut
Rýže z květáku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
6porcí 10minut
Doba vaření
3-5minut
Porce Doba přípravy
6porcí 10minut
Doba vaření
3-5minut
Ingredience
  • 1 celý květák
  • sůl a pepř
  • případně olivový olej, cibule, šalotka nebo česnek
  • koření nebo bylinky dle vlastní chuti
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, které dáme do mixéru a mixujeme, dokud nemá texturu rýže. Musíme ale dávat pozor, abychom to nerozmixovali příliš až na pastu.
  2. Rozmixovaný květák dáme do misky do mikrovlnné trouby a vaříme asi 3 minuty, dokud není měkká a nebude mít konzistenci jako rýže.
  3. Pokud nemáme nebo nechceme použít mikrovlnku, můžeme rozmixovaný květák opékat s 1 čajovou lžičkou olivového oleje po dobu 3-5 minut.
  4. Nakonec osolíme a opepříme. Můžeme také ochutit orestovanou cibulí, šalotkou nebo česnekem. Také můžeme přidat více chuti kořením dle vlastního výběru nebo čerstvé bylinky.
Sdílet tento recept