R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Proteinová buchta s tvarohovou náplní

Proteinová buchta s tvarohovou náplní
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
20minut
Proteinová buchta s tvarohovou náplní
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
20minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce práškového sladidla
  • vanilkové aroma podle chuti
  • 1/2 nízkotučného tvarohu
  • 3 lžíce proteinu (od 2. fáze můžeme 1 lžíci proteinu nahradit kukuřičným škrobem)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • Náplň:
  • 1/2 nízkotučného tvarohu
  • tekuté sladidlo podle chuti (raději sladší)
  • nízkotučné mléko podle potřeby
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a naplníme s ním silikonovou formu (např. srnčí hřbet). Tvarohovou náplň vyšleháme z tvarohu, tekutého sladidla a trochu mléka, aby náplň byla jemnější. Náplň uděláme sladší, protože to ochutí celou buchtu, těsto je míň sladké. Náplň nakapeme do těsta velkou lžící rovnoměrně po celé ploše, náplň se trochu propadne dovnitř těsta. Můžeme dělat i z dvojité dávky, v pohodě se to vleze do klasické formy na srnčí hřbet. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  2. Ve 2. fázi můžeme v bílkovino-zeleninových dnech po vychladnutí potřít ještě rebarborovou marmeládou nebo džemem z Bolera už od 1. fáze.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept