Pasta primavera
Ingredience
- 200 g shirataki nudlí nebo tagliatellí
- 1 stroužek česneku
- kapka olivového oleje
- 100 g čerstvých cukrových lusků
- 100 g čerstvého špenátu
- velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, pažitka, máta, kopr,...)
- šťáva a kůra z 1 citronu
- sůl, pepř
- Na ozdobu:
- 20 g lněných semínek
- 1 špetka parmazánu
- 1 lžička olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Shirataki nudle nebo tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu. Chřest, lusky i špenát zblanšírujeme, tzn. že je na chvilku ponoříme do vařící vody a následně ochladíme ve studené vodě, aby si zelenina zachovala barvu i vitamíny. Chřest i lusky poté nakrájíme na menší kousky. Česnek nasekáme nadrobno a smažíme v rozpálené pánvi na kapce olivového oleje po dobu jedné minuty. Pak přidáme chřest, lusky a špenát, přikápneme trochu vody a necháme za stálého míchání prohřát asi 1 – 2 minuty. Vmícháme citronovou šťávou a nastrouhanou kůru a nasekané bylinky, osolíme, opepříme.
- Nudle rozdělíme na talířky, posypeme opečenými a trochu podrcenými lněnými semínky, hoblinkami parmazánu a pokapeme olivovým olejem.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.