Pařížské rohlíčky
Ingredience
- Těsto
- 4 bílky
- práškové sladidlo podle chuti (každé sladí jinak)
- pár kapek ořechového nebo vanilkového aroma
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce octu
- 1 špetka soli
- Krém
- 1 sáček vanilkového nebo čokoládového pudinku
- 1/4 l nízkotučného mléka
- 1 nízkotučný tvaroh (ve vaničce)
- sladidlo podle chuti (každé sladí jinak)
- pár kapek rumového aroma (může být i jiné)
- 5 g želatiny
- Poleva:
- hořká čokoláda bez cukru nebo kakao
Množství: várka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Bílky šleháme se solí v páře, postupně přidáváme sladidlo. Šleháme, dokud nevyšleháme pevný sníh. Postupně přidáme i aroma, škrob a ocet. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu stříkáme těsto do tvaru rohlíčků. Pečeme nebo spíš sušíme v rozehřáté troubě asi 45 minut na 100°C. Po vytažení z trouby necháme rohlíčky úplně vychladnout.
- Mezitím si uvaříme pudink z pudinkového prášku, mléka a sladidla a necháme vychladnout. Do pudinku vmícháme rumové aroma. Studený pudink smícháme s tvarohem a přidáme želatinu podle návodu na sáčku. Tuto směs naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ji ozdobnými vlnkami na už vychladlé rohlíčky. Rohlíčky dáme ztuhnout do ledničky.
- Ztuhlé rohlíčky poléváme rozpuštěnou čokoládou nebo poprášíme kakaem. (Od 3. fáze polijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou bez cukru (se sladidly), ve 2. fázi pouze poprášíme kakaem, s čokoládou jich můžeme jen tolik, aby to odpovídalo dávce tolerované potraviny.)