R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Marlenka po dukanovsku

Marlenka po dukanovsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 80minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
1dávka 80minut
Doba vaření
15minut
Marlenka po dukanovsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 80minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
1dávka 80minut
Doba vaření
15minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce ovesných otrub
  • 2 lžíce pšeničných otrub
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 4 lžíce sladidla
  • 2 kapky karamelového aroma
  • Krém:
  • 340 g kondenzovaného mléka (4% tuku - neslazené)
  • 3 lžíce práškového sladidla
  • 4 kapky karamelového aroma
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 350 ml nízkotučného mléka
  • sladidlo podle chuti
  • Na posypání:
  • nízkotučné kakao bez cukru
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Konzervu s kondenzovaným mlékem si otevřeme, přimícháme do něj 3 lžíce sladidla a celou konzervu dáme do hrnce s vařící vodou (tak do ½ výšky konzervy) a konzervu přikryjeme malou pokličkou. Vaříme asi 1 hodinu, aby nám mléko zhoustlo. Občas mléko promícháme. Po uvaření necháme vychladnout, mělo by mít karamelovou barvu i chuť. Pro zintenzivnění chuti a vůně můžeme přidat ještě karamelové aroma.
  2. Mezitím si ze 4 bílků vyšleháme sníh. 4 žloutky a sladidlo vyšleháme do pěny, přimícháme škrob, otruby, 2 kapky karamelového aroma a prášek do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C na asi 15 minut. Po vychladnutí si těsto rozkrojíme na 4 stejné části.
  3. Než se upeče těsto, uvaříme si pudink s mlékem, který po vychladnutí vyšleháme s tvarohem a sladidlem.
  4. Na jeden plát upečeného těsta natřeme karamel z kondenzovaného mléka a na to pudinkový krém, přikryjeme dalším plátem, který natřeme stejně jako předchozí a tak pokračujeme. Končíme pudinkovým krémem, který posypeme kakaem. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept