Květáková pánev
Ingredience
- 1/2 středně velkého květáku
- 1/2 cibule
- 6 středně velkých žampionů
- 2 rajčata
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce suchého červeného vína
- sůl
- orientální koření
- 1 lžíce čerstvé petrželky nasekané
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme žampiony nakrájené na tlustší plátky, osolíme, přidáme orientální koření a dusíme asi 2 minuty. Potom přidáme nakrájená rajčata, celou směs podlijeme vývarem z květáku a dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme červené víno a ještě asi minutu zlehka povaříme. Do této směsi vmícháme uvařený květák a posypeme petrželkou.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.