R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Kuřecí tlačenka

Kuřecí tlačenka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1tlačenka 15minut
Porce Doba přípravy
1tlačenka 15minut
Kuřecí tlačenka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1tlačenka 15minut
Porce Doba přípravy
1tlačenka 15minut
Ingredience
  • 0,6 litru silného kuřecího vývaru
  • 1 celé kuře (maso vařené ve vývaru)
  • 4 stroužky česneku
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 velká hrst sušené majoránky
  • 20 g želatiny na aspiky
Množství: tlačenka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Kuřecí maso z vývaru, který jsme si uvařili, si nakrájíme na větší kusy, kůži a kosti vyhodíme. Zeleninu také nebudeme používat. Vezmeme asi ½ l vývaru, přidáme do něj majoránku a česnek utřený se solí, můžeme ještě přidat 5 kuliček pepře i nového koření a necháme ještě asi 10 minut provařit. Vezmeme si želatinu na aspiky, rozpustíme ji v 1 dcl teplého vývaru a potom vlijeme do zbytku celého vývaru. Už nevaříme. Přidáme maso a vše nalijeme do formy např. na srnčí hřbet. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Podáváme vychlazené s dukanovým chlebem, kdo má rád, tak i s octem a cibulí.
Sdílet tento recept