Kuře na paprice
Ingredience
- 1 větší cibule
- 1/2 kg kuřecích prsou
- vývar, popř. voda s bujonem s nízkým obsahem tuku
- nízkotučné mléko
- guarová guma nebo xantan na zahuštění (od 2. fáze lze i kuk. škrob)
- sůl, pepř
- mletá červená paprika
- kapka olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na kapičce oleje do hrnce. Až bude cibule růžová, přidáme maso pokrájené na kousky, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přisypeme mletou papriku. Krátce osmahneme a zalijeme vývarem, popř. vodou s bujonem. Maso necháme dusit. Až je maso napůl měkké, přidáme mléko s troškou guarové gumy nebo xantanu, (raději míň, kdyžtak přidáme, jakoby solíme) a necháme povařit. Mícháme, aby se to nepřipálilo. Pokud je potřeba, dosolíme, dopepříme. Podáváme s shirataki těstovinami, od 2. fáze můžeme i s kukuřičnými těstovinami v omezeném množství nebo s Dukan knedlíkem.