Krémová kuřecí polévka (ze zbytků masa)
Ingredience
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 cibule
- 3 středně velké mrkve
- 1 lžička čerstvého tymiánu hrubě nasekaného
- 200 g hub
- 1,4 l kuřecího vývaru
- 300 g zbytků pečeného kuřete bez kůže
- sůl, pepř
- 3 lžíce nízkotučného jogurtu (nejlépe řeckého 0 % tuku – je hustý)
- 1 stroužek česneku drceného
- citronová šťáva
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev, hrubě nasekaný tymián a smažíme na mírném plamenu asi 10 min. Po mírném změknutí přidáme houby a dusíme ještě asi 5 minut. Potom přilejeme vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Pak přidáme nakrájené kuřecí maso. Polovinu směsi rozmixujeme a poté vrátíme zpět do hrnce se zbytkem polévky. Osolíme, opepříme a asi 5 minut zvolna dusíme. Jogurt smícháme s podrceným česnekem a citronovou šťávou a vmícháme do polévky (můžeme až na talíři).
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.