R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Krémová kuřecí polévka (ze zbytků masa)

Krémová kuřecí polévka (ze zbytků masa)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 40minutes
Porce Doba přípravy
4porce 40minutes
Krémová kuřecí polévka (ze zbytků masa)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 40minutes
Porce Doba přípravy
4porce 40minutes
Ingredience
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 lžička čerstvého tymiánu hrubě nasekaného
  • 200 g hub
  • 1,4 l kuřecího vývaru
  • 300 g zbytků pečeného kuřete bez kůže
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce nízkotučného jogurtu (nejlépe řeckého 0 % tuku – je hustý)
  • 1 stroužek česneku drceného
  • citronová šťáva
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev, hrubě nasekaný tymián a smažíme na mírném plamenu asi 10 min. Po mírném změknutí přidáme houby a dusíme ještě asi 5 minut. Potom přilejeme vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Pak přidáme nakrájené kuřecí maso. Polovinu směsi rozmixujeme a poté vrátíme zpět do hrnce se zbytkem polévky. Osolíme, opepříme a asi 5 minut zvolna dusíme. Jogurt smícháme s podrceným česnekem a citronovou šťávou a vmícháme do polévky (můžeme až na talíři).
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept