Krekry z ovesných otrub

Krekry z ovesných otrub
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
32krekrů 10minut
Doba vaření Passive Time
20minut 70minut
Porce Doba přípravy
32krekrů 10minut
Doba vaření Passive Time
20minut 70minut
Krekry z ovesných otrub
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
32krekrů 10minut
Doba vaření Passive Time
20minut 70minut
Porce Doba přípravy
32krekrů 10minut
Doba vaření Passive Time
20minut 70minut
Ingredience
  • 1/2 kostky droždí může být i sušené
  • 1 šálek teplé vody
  • 1 šálek ovesných otrub
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • pepř (nemusí být)
Množství: krekrů
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Droždí nadrobíme do teplé vody a necháme asi 10 minut odpočinout, dokud nevzkypí.
  2. Pak přidáme ovesné otruby, olivový olej, sůl a pepř a pořádně promícháme, dokud se nevytvoří lepkavé těsto.
  3. Těsto pořádně propracujeme a dáme ho ve tvaru koule odpočívat do mísy. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Necháme kynout aspoň 1 hodinu.
  4. Troubu předehřejeme na 220°C a předehřejeme v ní i pečící plech.
  5. Vykynuté těsto vyválíme tak, abychom vytvořili čtverec 16 x 16 cm. Nejlepší je těsto vyválet mezi 2 listy pečícího papíru, abychom zabránili lepení. Vyválené těsto nakrájíme na čtverečky.
  6. Z trouby vyjmeme horký plech a položíme na něj nový list pečícího papíru, na který naskládáme čtverečky těsta a pečeme 10 minut. Pak otočíme a pečeme dalších 10 minut, aby byly suché a hlavně křupavé.
Tip

Krekry můžeme podávat jen tak na mlsání, nebo s nějakou pomazánkou, nebo místo pečiva.

Do těsta můžeme přidat lněné semínko.

Vždy jich snězte jen tolik, abyste nepřesáhli určené denní množství otrub.

Sdílet tento recept