R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Dušené mušle a škeble

Dušené mušle a škeble
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 5minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
4porce 5minut
Doba vaření
10minut
Dušené mušle a škeble
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 5minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
4porce 5minut
Doba vaření
10minut
Ingredience
  • 1/2 kg mušlí vyčištěných
  • 1/2 kg škeblí vyčištěných
  • 1 rajče nakrájené na kostičky
  • (rajče zde slouží jako dochucovadlo šťávy, nikoliv jako zelenina)
  • 1/2 cibule
  • 1/2 šálku plocholisté petrželky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 šálek kuřecího vývaru
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Na dno velkého hrnce dáme cibulku, petržel, citron, kostičky rajčete a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.
  2. Do hrnce přidáme mušle a škeble a přikryjeme pokličkou. Vaříme 5 minut, nebo dokud se mušle a škeble neotevřou.
Sdílet tento recept