R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Cuketovo-dýňové placky

Cuketovo-dýňové placky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
3porce 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
3porce 15minut
Doba vaření
30minut
Cuketovo-dýňové placky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
3porce 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
3porce 15minut
Doba vaření
30minut
Ingredience
  • 350 g cukety
  • 350 g dýně (hokkaido, máslová, ...)
  • 2 celá vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • pepř (nejlépe bílý čerstvě umletý)
  • majoránka (nebo jiné koření dle vaší chuti)
  • zelené bylinky (petrželka, pažitka,...) (nemusí být)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme najemno. Vložíme ji do sítka, hojně posolíme (cca 1 lžičkou soli), promícháme a necháme cca 5 minut vypotit. Mezitím si nahrubo nastrouháme dýni, (je lepší použít robot). Jakmile cuketa pustí šťávu, přes sítko ji opravdu pořádně vymačkáme a pak smícháme s nastrouhanou dýní. Pokud i ta pouští vodu, vysušíme ji papírovou utěrkou). Směs okořeníme majoránkou, případně dalšími bylinkami a pepřem, přidáme rozetřený česnek a vejce, (sůl už máme v cuketě). Vše řádně promícháme.
  2. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme lžící ze směsi placičky vysoké méně než centimetr. Z této dávky by jich mělo vyjít 9. Můžeme, (ale nemusíme), na placky stříknout trošku oleje ve spreji, aby byly křupavější. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.
  3. Podáváme jako přílohu k masu a zelenině. Můžeme ale do směsi přidat třeba šunku a jíst je jen tak třeba se zeleninovým salátem.
Sdílet tento recept