R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Bramborový salát bez brambor (květákový)

Bramborový salát bez brambor (květákový)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Bramborový salát bez brambor (květákový)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Ingredience
  • 1/2 květáku
  • 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
  • - může být i čerstvá zelenina (tu ale vaříme déle)
  • 4 sterilované okurky
  • 1 cibule
  • 2 vejce natvrdo
  • 100 g nízkotučné šunky (do 3% tuku)
  • 3 lžíce Dukanovy majonézy
  • 3 lžíce nízkotučného jogurtu (nejlépe hustého řeckého)
  • 1 lžička hořčice
  • sůl, bílý pepř
  • worchester
  • tekuté sladidlo
  • ocet
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Květák rozebereme na růžičky a dáme povařit, nesmí se rozvařit. Mraženou zeleninu také povaříme na skus. Pokud máme čerstvou, nakrájíme na menší plátky a vaříme déle než tu mraženou. Nesmíme rozvařit! Uvařené scedíme. Květák pokrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme na drobno, okurky také. Veškerou zeleninu smícháme. Přidáme nakrájená vařená vejce a pokrájenou šunku. Smícháme majonézu, jogurt, hořčici, špetku soli, trošku bílého pepře, kapku sladidla, pár kapek worchesteru a pár kapek octa, vše podle chuti. Zeleninu zalijeme touto jogurtovo-majonézovou směsí, smícháme a necháme zaležet v lednici.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept