Bramborový salát bez brambor (květákový)
Ingredience
- 1/2 květáku
- 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
- - může být i čerstvá zelenina (tu ale vaříme déle)
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- 2 vejce natvrdo
- 100 g nízkotučné šunky (do 3% tuku)
- 3 lžíce Dukanovy majonézy
- 3 lžíce nízkotučného jogurtu (nejlépe hustého řeckého)
- 1 lžička hořčice
- sůl, bílý pepř
- worchester
- tekuté sladidlo
- ocet
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Květák rozebereme na růžičky a dáme povařit, nesmí se rozvařit. Mraženou zeleninu také povaříme na skus. Pokud máme čerstvou, nakrájíme na menší plátky a vaříme déle než tu mraženou. Nesmíme rozvařit! Uvařené scedíme. Květák pokrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme na drobno, okurky také. Veškerou zeleninu smícháme. Přidáme nakrájená vařená vejce a pokrájenou šunku. Smícháme majonézu, jogurt, hořčici, špetku soli, trošku bílého pepře, kapku sladidla, pár kapek worchesteru a pár kapek octa, vše podle chuti. Zeleninu zalijeme touto jogurtovo-majonézovou směsí, smícháme a necháme zaležet v lednici.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.