Bábovka s Bolerovou čepičkou
Ingredience
- Těsto:
- 6 vajec
- 3 lžíce práškového umělého sladidla
- 3 lžíce sušeného nízkotučného mléka
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 sáček kypřícího prášku
- Bolerová čepička:
- 1/2 nízkotučného tvarohu
- 1 velký nízkotučný bílý jogurt
- trochu Bolera dle vlastního výběru
- trošku tekutého sladidla (podle chuti)
- 20 g želatiny
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Těsto:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem, přidáme sušené mléko, škrob a prášek do pečiva. Opatrně vmícháme sníh do těsta. Těsto nalejeme nejlépe do silikonové formy a pečeme na 180°C asi 25 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Bolerová čepička:
- V trošce horké vody si rozpustíme želatinu. Jogurt a tvaroh rozšleháme do hladka, přisypeme trochu Bolera a dochutíme sladidlem. Nakonec vmícháme želatinu. Touto tvarohovou směsí přelijeme bábovku a dáme do lednice ztuhnout.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.