Kuře na paprice

Kuře na paprice
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
3porce 10minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
3porce 10minut
Doba vaření
40minut
Kuře na paprice
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
3porce 10minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
3porce 10minut
Doba vaření
40minut
Ingredience
  • 1 větší cibule
  • 1/2 kg kuřecích prsou
  • vývar, popř. voda s bujonem s nízkým obsahem tuku
  • nízkotučné mléko
  • guarová guma nebo xantan na zahuštění (od 2. fáze lze i kuk. škrob)
  • sůl, pepř
  • mletá červená paprika
  • kapka olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na kapičce oleje do hrnce. Až bude cibule růžová, přidáme maso pokrájené na kousky, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přisypeme mletou papriku. Krátce osmahneme a zalijeme vývarem, popř. vodou s bujonem. Maso necháme dusit. Až je maso napůl měkké, přidáme mléko s troškou guarové gumy nebo xantanu, (raději míň, kdyžtak přidáme, jakoby solíme) a necháme povařit. Mícháme, aby se to nepřipálilo. Pokud je potřeba, dosolíme, dopepříme. Podáváme s shirataki těstovinami, od 2. fáze můžeme i s kukuřičnými těstovinami v omezeném množství nebo s Dukan knedlíkem.
Sdílet tento recept