R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Pórková polévka

 

 

Pórková polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 30minut
Porce Doba přípravy
4porce 30minut
Pórková polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 30minut
Porce Doba přípravy
4porce 30minut
Ingredience
  • 2 větší pórky (světlá část)
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kapka olivového oleje (nebo jen voda, pokud chceme úplně bez tuku)
  • 1 litr zeleninového vývaru (nebo voda + bylinky)
  • sůl, pepř, muškátový oříšek dle chuti
  • pár růžiček květáku nebo cukety (pro přirozené zahuštění, dle chuti)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek také. Květák/cuketu, (pokud použijeme), nakrájíme na menší kousky.
  2. Na kapce oleje (nebo trošce vody) osmahneme cibuli, poté přidáme česnek a pórek. Restujeme asi 5 minut, až pórek změkne a zesládne.
  3. Přidáme květák nebo cuketu (pro krémovitost), zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Vaříme cca 15 minut.
  4. Polévku rozmixujeme dohladka. Pokud chceme řídkou polévku, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody.
  5. Servírujeme posypané bylinkami nebo s pár semínky navrchu (slunečnicová, dýňová). Skvělá je i s pár kapkami citronové šťávy.
  6. Tip: Chceme-li ještě vyšší obsah bílkovin, můžeme do mixování přidat lžičku bílého tofu nebo trošku odtučněného jogurtu.
Sdílet tento recept