Zapečený lilek s kuřecím masem

Zapečený lilek s kuřecím masem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Doba vaření
25minutes
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Doba vaření
25minutes
Zapečený lilek s kuřecím masem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Doba vaření
25minutes
Porce Doba přípravy
2porce 30minutes
Doba vaření
25minutes
Ingredience
  • 1 lilek
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • jarní cibulka
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 kečupu bez cukru
  • sůl
  • koření na zeleninu
  • sýr na zapečení (tvrdý sýr do 10% tuku, mozzarela light, cottage)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu a necháme vypotit. Přebytečnou tekutinu vytřeme papírovou utěrkou. Cibulku nasekáme nadrobno a hodíme do rozpálené pánve se lžičkou olivového oleje, necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájený česnek, jen chvilku necháme zpěnit a přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Orestujeme. Pak přidáme nakrájenou papriku, o chvilku později pokrájenou dužinu z lilku a nakonec pokrájená rajčata. Lehce osolíme, okořeníme, přidáme sojovku a kečup. Nakonec přidáme posekanou jarní cibulku. Touto směsí naplníme vydlabané lilky a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut na 180°C a nakonec nahoru dáme sýr (nejlépe Ďumbier LIGHT) a zapečeme ještě asi 5 minut dozlatova.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu Dukanova dieta shop.

Sdílet tento recept