R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Vepřové medailonky s hřibovým krémem

Vepřové medailonky s hřibovým krémem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Passive Time
2hodiny (minimálně)
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Passive Time
2hodiny (minimálně)
Vepřové medailonky s hřibovým krémem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Passive Time
2hodiny (minimálně)
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Passive Time
2hodiny (minimálně)
Ingredience
  • Medailonky:
  • 300 g vepřové panenky
  • mořská sůl
  • barevný pepř
  • 1 lžička olivového oleje
  • Hřibový krém:
  • 1 cibule
  • 300 g čerstvých hřibů
  • 2 malé trojúhelníčky nízkotučného taveného sýru (do 8% tuku)
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl, pepř
  • mletý kmín
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Z očištěného a osušeného masa nakrájíme steaky, do kterých vetřeme nahrubo pomletý barevný pepř a necháme aspoň 2 hodiny odstát v chladu.
  2. Mezitím si uděláme hřibový krém. Cibuli nasekáme nadrobno, dáme do pánve na rozpálený olivový olej, necháme zpěnit, přidáme nakrájené hřiby a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme, pokmínujeme a přidáme trochu vody. Dusíme doměkka. Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme tavený sýr.
  3. Krém už je hotový, tak se teď můžeme věnovat steakům. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm steaky opečeme z každé strany 4-5 minut. Na pánvi osolíme. Hotové steaky necháme před podáváním chvíli odstát, aby se v nich uchovala šťáva.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept