R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Salát s grilovaným chřestem

Salát s grilovaným chřestem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
6porce 20minut
Porce Doba přípravy
6porce 20minut
Salát s grilovaným chřestem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
6porce 20minut
Porce Doba přípravy
6porce 20minut
Ingredience
  • 2 svazky chřestu
  • 3 bulvy fenyklu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 12 křepelčích vajíček (vařené na poloměko, oloupané a na poloviny)
  • 2 hrsti rukoly
  • 1 lžíce Goji (namočených)
  • hrst zelené petrželky
  • 8 plátků nízkotučné slaniny
  • Zálivka:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce cherry octu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, bílý pepř
  • plátky rozmarýnového Dukanova chleba
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Chřest očistíme a odlomíme tvrdé konce. Fenykl také očistíme, odřízneme stonky, bulvy rozčtvrtíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Ze stonků otrháme řapíky a nakrájíme je také na tenké plátky. Zeleninu zakápneme 2 lžícemi olivového oleje a osolíme, opepříme. Zeleninu hodíme na rozpálenou pánev a ogrilujeme ze všech stran do měkka. Vajíčka uvaříme do měkka, oloupeme a rozkrojíme na polovinu.
  2. Zálivku vyšleháme z olivového oleje, sherry octa a dijonské hořčice a přelijeme přes grilovanou zeleninu.
  3. Chřest rozdělíme na jednotlivé porce, zabalíme do slaniny, kterou můžeme předem trochu osmahnout, přidáme fenykl, na který položíme křepelčí vajíčka, přidáme rukolu, Goji a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s opečeným rozmarýnovým Dukanovým chlebem.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept