R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 15minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
1dávka 15minut
Doba vaření
20minut
Rebarborová marmeláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 15minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
1dávka 15minut
Doba vaření
20minut
Ingredience
  • rebarbora
  • práškové sladidlo (dle chuti)
  • citronová šťáva a kůra
  • želatina podle potřeby (nemusí být)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Rebarboru očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme do kastrolu. Zalijeme vodou jen tak, aby byla rebarbora ponořená, ale víc ne. Necháme na mírném ohni vařit až do rozvaření rebarbory. Přidáme sypké sladidlo podle chuti, citronovou šťávu a kůru. Ještě chvilku povaříme, aby vyvřelo co nejvíce vody a směs nám zhoustla. Protože sladidlo nepůsobí jako cukr a marmeládu nám tak skvěle nezahustí, můžeme přidat do už odstavené směsi z plamene trochu želatiny rozmíchané v trošce vody, ale pozor, želatina nesmí projít varem!!! Hmotu dáme do uzavíratelné nádoby a po vychladnutí dáme do lednice, kde ji můžeme uchovávat.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept