Piškotová roláda

Piškotová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 30minut
Doba vaření
5minut
Porce Doba přípravy
8porcí 30minut
Doba vaření
5minut
Piškotová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 30minut
Doba vaření
5minut
Porce Doba přípravy
8porcí 30minut
Doba vaření
5minut
Ingredience
  • Želé:
  • 100 ml horké vody
  • 1,5 plátků želatiny
  • 1/2 sáčku jahodového Bolera (může být i jiná příchuť)
  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 5 lžic práškového sladidla
  • 1 lžička vanilkového aroma
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Ve 100 ml horké vody dáme nabobtnat 1 a ½ plátku želatiny, pak zahřejeme a želatinu rozpustíme, (nesmí projít varem). Přidáme jahodové Bolero. Rozmícháme a necháme mírně tuhnout.
  2. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s práškem do pečiva, kukuřičným škrobem, sladidlem a vanilkovým aroma. Dobře promíchejte a poté jemně vmícháme do těsta sníh. Těsto nalijeme plech na pečící papír nebo silikonovou podložku a rozetřeme na obdélník asi 30 × 40 cm. Pečeme uprostřed v předehřáté troubě na 160°C asi 5 minut.
  3. Na ještě teplé těsto natřeme želé a roládu zarolujeme. Vychladíme v lednici a krájíme na plátky.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept