R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Pečená dýně

Pečená dýně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
30minut
Pečená dýně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
1dávka 10minut
Doba vaření
30minut
Ingredience
  • jakákoliv dýně
  • sůl (nejlépe himalájská nebo mořská)
  • pepř (nejlépe čerstvě mletý)
  • olivový olej (nejlépe ve spreji)
  • čerstvé bylinky
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Dýni si oloupeme, (Hokaido nemusíme loupat), vydlabeme pecky a nakrájíme na silnější plátky 1 - 2 cm. Dýni dáme na plech na pečící papír, osolíme, opepříme a postříkáme zlehka olivovým olejem, (nejlepší je použít sprej, protože spotřebujeme mnohem menší množství oleje). Dýni dáme péct do předem rozehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 30 minut, tak aby dýňové kousky byli na povrchu opečené ale uvnitř vláčné. Podáváme posypané čerstvými bylinkami k masu jako přílohu, ale můžeme jíst i jako samostatný pokrm.
  2. Tento pokrm můžeme obměnit tím, že k dýni přidáme péct ještě kolečka cibule, můžeme i česnek. Bylinkami mžeme posypat i před pečením. Můžeme zlehka posypat i grilovacím kořením.
Sdílet tento recept