R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1várka 1hodina
Doba vaření
45minut
Porce Doba přípravy
1várka 1hodina
Doba vaření
45minut
Pařížské rohlíčky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1várka 1hodina
Doba vaření
45minut
Porce Doba přípravy
1várka 1hodina
Doba vaření
45minut
Ingredience
  • Těsto
  • 4 bílky
  • práškové sladidlo podle chuti (každé sladí jinak)
  • pár kapek ořechového nebo vanilkového aroma
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce octu
  • 1 špetka soli
  • Krém
  • 1 sáček vanilkového nebo čokoládového pudinku
  • 1/4 l nízkotučného mléka
  • 1 nízkotučný tvaroh (ve vaničce)
  • sladidlo podle chuti (každé sladí jinak)
  • pár kapek rumového aroma (může být i jiné)
  • 5 g želatiny
  • Poleva:
  • hořká čokoláda bez cukru nebo kakao
Množství: várka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Bílky šleháme se solí v páře, postupně přidáváme sladidlo. Šleháme, dokud nevyšleháme pevný sníh. Postupně přidáme i aroma, škrob a ocet. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu stříkáme těsto do tvaru rohlíčků. Pečeme nebo spíš sušíme v rozehřáté troubě asi 45 minut na 100°C. Po vytažení z trouby necháme rohlíčky úplně vychladnout.
  2. Mezitím si uvaříme pudink z pudinkového prášku, mléka a sladidla a necháme vychladnout. Do pudinku vmícháme rumové aroma. Studený pudink smícháme s tvarohem a přidáme želatinu podle návodu na sáčku. Tuto směs naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ji ozdobnými vlnkami na už vychladlé rohlíčky. Rohlíčky dáme ztuhnout do ledničky.
  3. Ztuhlé rohlíčky poléváme rozpuštěnou čokoládou nebo poprášíme kakaem. (Od 3. fáze polijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou bez cukru (se sladidly), ve 2. fázi pouze poprášíme kakaem, s čokoládou jich můžeme jen tolik, aby to odpovídalo dávce tolerované potraviny.)
Sdílet tento recept