R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Ořechy plněné krémem

Ořechy plněné krémem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 30minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
1dávka 30minut
Doba vaření
15minut
Ořechy plněné krémem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 30minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
1dávka 30minut
Doba vaření
15minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 4 žloutky
  • sypké sladidlo podle chuti
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce nízkotučného sušeného mléka
  • 3 lžíce proteinu
  • 3 lžíce hladké lupinové nebo sójové mouky
  • 1 lžíce xanthanu nebo guarové gumy (můžeme použít i konjacovou moučku)
  • 1 příchuťová tableta čokoláda speciál (nebo i jiná příchuť či aroma) nemusí být
  • pár kapek ořechového aroma
  • Krém:
  • 1 sáček pudinku (vanilka, kokos, karamel, pistácie, mandle, smetana, banán...)
  • 300 ml nízkotučného mléka
  • sypké sladidlo podle chuti
  • 1/2 balení sýru Philadelphia (3% tuku) nebo Linessa (5% tuku)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Vyšleháme žloutky se sladidlem a za stálého míchání přidáme kokosový olej, pak přisypáváme postupně všechny sypké ingredience. Jen příchuťovou tabletu si rozpustíme v trošičce vody a nakonec také přidáme do těsta. Vypracujeme si těsto, které vtlačujeme do silikonových formiček, abychom nemuseli vymazávat a šlo nám to pak dobře vyklepnout ven. Pečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut na 180 °C.
  2. Z mléka, pudinkového prášku a sladidla si uvaříme hustý pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme Philadelphii nebo Linessu a tímto krémem plníme upečené a vychladlé půlky ořechů a spojujeme vždy 2 půlky k sobě.
  3. Nedoporučujeme plnit krémem příliš dlouhou dobu před konzumací, aby krém nežlukl.
Sdílet tento recept