Moravské koláčky s otrubami

Moravské koláčky s otrubami
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
12koláčků 15minut
Doba vaření
35minut
Porce Doba přípravy
12koláčků 15minut
Doba vaření
35minut
Moravské koláčky s otrubami
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
12koláčků 15minut
Doba vaření
35minut
Porce Doba přípravy
12koláčků 15minut
Doba vaření
35minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 3 vejce
  • práškové sladidlo
  • 6 lžic ovesných otrub
  • 2 lžíce pšeničných otrub
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 špetička soli
  • 1/2 nízkotučného tvarohu
  • 1 lžíce nízkotučného mléka
  • Náplň:
  • 1/2 nízkotučného tvarohu
  • sladidlo
  • skořice
Množství: koláčků
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Těsto:
  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem, přidáme otruby, prášek do pečiva, špetičku soli, ½ tvarohu a mléko. Opatrně vmícháme sníh do těsta. Na pečící papír na plechu vytvoříme lžící 12 hromádek dále od sebe, protože se roztečou.
Náplň:
  1. ½ tvarohu rozmícháme se sladidlem a skořicí. Tuto náplň navršíme na každou hromádku. Můžeme do ní přidat Goji.
  2. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.
  3. Na studené koláčky můžeme dát i džem z Bolera. (Pozor! V teple se rozpouští!)
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept