R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Hovězí se zeleninovou omáčkou

Hovězí se zeleninovou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 90minut
Porce Doba přípravy
2porce 90minut
Hovězí se zeleninovou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 90minut
Porce Doba přípravy
2porce 90minut
Ingredience
  • 300 g libového hovězího masa
  • sůl, pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 velký pórek
  • 4 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 200 g nízkotučného jogurtu
  • šťáva z 1/2 limetky
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Očištěné a osušené maso osolíme, rychle opečeme na rozpáleném oleji a pak dáme stranou. Do výpeku dáme orestovat nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Maso osolíme, opepříme a vrátíme zpět do hrnce, přidáme bobkový list a nové koření. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, vylovíme koření a zeleninovou směs dohladka rozmixujeme. Přidáme jogurt a dochutíme limetkovou šťávu. Před podáváním maso prohřejeme v zeleninové omáčce. Můžeme podávat např. s knedlíkem bez otrub (viz. Recepty – Pečivo).
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept