Domácí müsli

Domácí müsli
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
30minut
Domácí müsli
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
30minut
Ingredience
  • 6 lžic ovesných otrub
  • 1 lžíce nízkotučného tvarohu
  • 1 lžíce nízkotučného jogurtu
  • 1 celé vejce
  • 1 samotný bílek
  • 1 lžíce tekutého sladidla
  • 10 kapek citronové aroma dle chuti (ořech, mandle, vanilka, rum, citron, ovocné)
  • nebo 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru (až od 2. fáze)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Všechny tekuté ingredience vyšleháme, pak přidáme otruby a těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 180°C. Po vytažení necháme vychladnout.
  2. Studené těsto natrháme na kusy a dáme do mixéru a zlehka rozmixujeme na hrubo. Rozmixovanou hmotu rozdrobíme na plech a dáme ještě zapéct na dalších 15 minut do trouby. Často kontrolujeme a promícháváme, aby se to nespálilo.
  3. Podáváme s nízkotučným jogurtem nebo teplým mlékem. Pro chuť můžeme přidat i Goji. Vychladlé müsli můžeme uchovávat v uzavíratelné nádobě.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept