R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Citrónový koláč

Citrónový koláč
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
8porcí 10minut
Doba vaření
20minut
Citrónový koláč
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
8porcí 10minut
Doba vaření
20minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 10 lžic ovesných otrub
  • 5 lžic pšeničných otrub
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce práškového sladidla (spíš podle chuti)
  • 4 lžíce odstředěného mléka
  • 4 lžíce vody
  • 10 kapek aroma másla
  • 2 lžíce odtučněného tvarohu
  • Pudinková poleva:
  • 1 limetka
  • 3 vejce
  • 2 lžíce tekutého sladidla
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 30 cl odstředěného mléka
  • pár kapek citronového aroma
  • 2 plátky želatiny
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme mléko, vodu a máslového aroma. Vše smícháme. Přidáme vejce, tvaroh a vymícháme těsto do homogenní konzistence. Těsto nalijeme do formy na koláč s nepřilnavým povrchem a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 15 minut.
  2. Dáme si nabobtnat želatinu ve studené vodě. Nastrouháme kůru z limetky (nejlépe bez té spodní bílé hořké části) a schováme na později. Z ostrouhané limetky vymačkáme šťávu, kterou smícháme s vejci v hrnci. Přidáme sladidlo a škrob a vše vymícháme spolu s mlékem a 1 citrónovým aroma. Za stálého míchání přivedeme k varu. Dál už nevaříme a přidáme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout. Poté do této směsi vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, (můžeme jí část nechat na posypání koláče).
  3. Želatinovou směs nalijeme na upečené vychladlé těsto, můžeme ještě posypat trochou limetkové kůry a koláč dáme ztuhnout do lednice.
Sdílet tento recept