R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Shirataki těstoviny s boloňskou omáčkou

Shirataki těstoviny s boloňskou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 40minut
Porce Doba přípravy
2porce 40minut
Shirataki těstoviny s boloňskou omáčkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 40minut
Porce Doba přípravy
2porce 40minut
Ingredience
  • 300 g shirataki těstovin
  • 300 g hovězího masa s nízkým podílem tuku
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 velké žampiony (nemusí být)
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • vývar (popř. bujón v kostce)
  • koření na maso podle chuti
  • sůl
  • tekuté sladidlo
  • kukuřičný škrob (nemusí být)
  • čerstvé nebo sušené bylinky - bazalka, oregano, tymián, ...
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Hovězí maso si pomeleme nebo nakrájíme na maličké kousky. V teflonové pánvi orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nasekaný česnek, za chvilku nakrájené houby, orestujeme a nakonec přidáme pomleté maso. Maso pořádně orestujeme, osolíme, okořeníme a zalijeme trochou vývaru, aby se to nepálilo. Maso dusíme, v případě potřeby trošku podléváme vývarem. Až je maso téměř měkké, přidáme rajčata i se šťávou. Ještě chvíli dusíme. Kdyby to bylo moc kyselé, můžeme tam kápnout pár kapek sladidla. Směs by měla být hustší, popř. můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
  2. Shirataki těstoviny vaříme jen 1 minutu v osolené vroucí vodě a poté servírujeme přelité boloňskou omáčkou.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept