Bábovka s Bolerovou čepičkou

Bábovka s Bolerovou čepičkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
25minut
Bábovka s Bolerovou čepičkou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
1dávka 20minut
Doba vaření
25minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 6 vajec
  • 3 lžíce práškového umělého sladidla
  • 3 lžíce sušeného nízkotučného mléka
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • Bolerová čepička:
  • 1/2 nízkotučného tvarohu
  • 1 velký nízkotučný bílý jogurt
  • trochu Bolera dle vlastního výběru
  • trošku tekutého sladidla (podle chuti)
  • 20 g želatiny
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Těsto:
  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem, přidáme sušené mléko, škrob a prášek do pečiva. Opatrně vmícháme sníh do těsta. Těsto nalejeme nejlépe do silikonové formy a pečeme na 180°C asi 25 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Bolerová čepička:
  1. V trošce horké vody si rozpustíme želatinu. Jogurt a tvaroh rozšleháme do hladka, přisypeme trochu Bolera a dochutíme sladidlem. Nakonec vmícháme želatinu. Touto tvarohovou směsí přelijeme bábovku a dáme do lednice ztuhnout.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu Dukanova dieta shop.

Sdílet tento recept